Byt nad vozovnou

Interier bytu v činžovním domě

Základním společenským místem menšího bytu je kuchyň, kuchyňský stůl. Je mírně zvýšený (do výše starších stolů, tedy s nezbytnou trnoží), vybavený zároveň vařičem u okna i sezením ve zbylé části stolu (židle na fotografiích chybí, své staré židle si majitelé přivezli až později). Nově je tvarován průchod z kuchyně do předsíně. Její část je zařízená jako knihovna (což je funkčně možné, díky existenci původní prostorné šatny). Zvětšený průhled mezi obytnou kuchyní a knihovnou rozšiřuje společenskou část bytu i mimo původní kuchyňskou místnost.

Uliční pokoje navazující na terasu navzájem propojily nové dveře. Ložnice se tak přímo spojuje s pracovnou, budoucím dětským pokojem, to je pro nadcházející roky příhodné řešení. Rozvržení místností doznalo návrhem jen mírných změn. I obslužné místnosti byly však upraveny s ohledem na celkovou atmosféru a soulad materiálového vyznění bytu.


  • w: Jan Rous (realizace)
    foto: Robert Žákovič